Dorse Brandaları
Harfiyat otomatik ve manuel dorse brandaları
Yürürlüğe giren yasalar neticesi ile artık açık kasa kamyonların herhangi bir eşya yada ürün taşımasına yasak getirildi. Bu sebeple artık trafiğe çıkarak nakliye yapacak olan her kamyon için branda zorunlu hale getirildi diyebiliriz. Bu nedenden ötürü kamyon sahipleri branda yaptıracak firmaları aramaya başladılar. Zorunluluk olmasının yanı sıra brandaların taşımacılık faaliyetleri için katkısı oldukça büyük. Dilerseniz sırasıyla tır ve kamyon brandalarının yararlarından ve üretim aşamalarından kullanım alanlarına kadar olan tüm süreçleri inceleyelim.
Tırlar için üretilmiş olan brandalar çok sağlam ve kaliteli olmak zorundadır. Yumuşak bir doku bulundurmaması ile birlikte brandanın iç kısmında mutlaka çelikten bir iskelet bulunmak zorundadır. Tırın dorsesi içerisine yerleştirilen eşyaların yoldaki herhangi bir sarsıntı nedeniyle brandayı yırtarak dışarı fırlama ihtimaline karşılık böyle bir sistem brandacılık sektörü üzerinde geliştirilmiştir. Tırların dorsesi için yapılan çelik ve demir kafesler öncelikle tırın üzerine yerleştirilir. Bu kafesler yüksek kaliteli materyallerden imal edilir ve herhangi bir eşyanın çarpmasıyla kırılmayacak kadar kuvvetli olur. Bu aşamadan sonra tırın kafesi üzerine birkaç kat kumaştan oluşan özel brandalar yerleştirilir. Bu brandalar çelik kafes ile birleştirilerek bıçakla kesilmelere karşı dayanıklı olacak şekilde tırın üzerine örtülür. Dışarıdan hırsızlık faaliyetleri için gelecek olan herhangi bir darbeye karşı kesilmesi ve yırtılması zor olan brandalar bu noktada tercih edilir.
Kamyon brandaları ise genellikle şehir içinde kullanılan faaliyetler için geçerlidir. Eğer bir kamyon sahibiyseniz ve şehir içinde nakliyat yaparak para kazanıyorsanız kamyonunuzun kasasını branda ile kapatmanın size faydaları oldukça büyük olacaktır. Öncelikle kamyon brandaları tırlarınkine benzer bir şekilde demir ve çelik kafes üzerine oturtulur. Bunun sebebi tırlarda olduğu gibi şehir içinin çukurlu ve tümsekli yollarında kasa içerisinde sallanacak olan ürünün brandayı yırtarak dışarı çıkmasını engellemektir. Daha sonrasında kafes üzerine yerleştirilen branda ile işlem tamamlanmış olur. Bu brandaların tamamı soğuk ve sıcaktan etkilenmemek üzere üretilmiştir. Ayrıca uzun ömürlü olmak zorundadırlar. Birkaç senede bir kamyon brandası değiştirmek oldukça zorlu ve maliyetli olacağı için kamyon sahipleri bu işlemin en iyi şekilde yapılmasını isterler. Bu brandalar yağmurdan ve keskin soğuklardan etkilenmemek üzere imal edilir. Kışın soğuk ve gergin havalarında dışarıdan gelecek herhangi bir materyalin baskısı ile yırtılmamak için kalın kumaşlardan üretilerek dizayn edilirler. Sıcaklarda ise yumuşama ve gevşeme ile göçme durumu yaşanmaması için iç kısmında bulunan demir kafes brandaya yardımcı olur.
Son zamanlarda yasalar ile zorunlu kılınan branda için ülkemiz içerisinde pek çok firma kurulmuştur. Fakat bu firmaların pek çoğu kalitesiz iş yaptıkları ve brandaları kolay şekilde yırtıldığı için kullanıcılar tarafından tercih edilmemektedir. Bunun yerine kurumsal olarak brandacılık faaliyeti yapan kurumlar ilgi odağı olmaktadır. Eğer kamyonunuzu veya tırınızı branda ile kapatmak istiyorsanız öncelikle bu firmalara haber vererek randevu almanız gerekmekte. Yoğun olan talep ve ilgiden dolayı brandacılık hizmeti sunan kurumsal firmalar randevularını ancak birkaç ay sonrasına verebiliyorlar. Bu yüzden eğer eskimeye başlayan ve yıllardır kullanmış olduğunuz brandalarınızı değiştirmek istiyorsanız vakit kaybetmeden erkenden randevu almaya özen gösterin. Eğer ilk defa branda kapatma işlemini yapacaksanız internet üzerinden kurumsal şekilde hizmet veren firmalar ile iletişime geçerek gerekli fiyat ve teslim süresi hakkında bilgi alabilirsiniz. Brandacılık faaliyetlerinin artık yasal olarak zorunlu tutulduğunu da unutmayın.
Not: Brandalar üzerine marka logosu eklemek isterseniz bunu ruhsatınıza işletmek zorundasınız. Bunu da karakola giderek gerçekleştirebilirsiniz.